خواص تخم گشنیز
گشنیز تازه گیاه معطری است که در کوکو و آش استفاده میشود. تخم آن را نیز تفت داده و پودر می کنند و به عنوان ادویه خصوصا در غذاهای هندی، در ادویه گرام ماسالا استفاده می کنند. مخلوط پودر تخم گشنیز و زیره سبز در غذاهای ایرانی مثل خورشها، عدسی و عدس پلو استفاده می شود.
خواص تخم گشنیز
تخم گشنیز را پودر کرده و به نسبت مساوی با شکر یا عسل مخلوط کنید که برای تقویت بدن بسیار مفید است.
خوردن تخم گشنیز، معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند.
تخم گشنیز معده و روده را ضدعفونی می کند و کرم کش است. برای این منظور ۲ تا 5 گرم تخم بوداده آن مصرف شود.
تخم گشنیز ادرار آور است. برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند، بدین صورت که ۱۰ تا ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید.
تخم گشنیز برای برطرف کردن تب و سرماخوردگی مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید و پس از چند مرتبه مصرف، اثر معجزه آسای آن را ببینید.
تخم گشنیز، شیر مادران شیرده را زیاد می کند، برای این منظور باید ۲ تا ۵ گرم از آن را با کمی عسل تناول کنند.
تخم گشنیز، نیرو دهنده قلب و نشاط آور است.
تخم گشنیز، قاعده آور است.
جوشانده تخم گشنیز با خوردن تخم گشنیز بوداده، اسهال خونی و بیماریهای عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می بخشد، چون شدیدا میکروب کش است.
برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید.
چند فرمول دارویی برای برطرف کردن درد دندان
۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان برطرف شود.
تخم گشنیز در برطرف کردن بواسیر: ۱۰ گرم تخم گشنیز را بوداده تا قهوه ای رنگ شود. آن را پودر کنید و با مقداری سرکه مخلوط کرده و چند روز آن را بنوشید تا بواسیر برطرف شود.
تخم گشنیز برای شستن دهان و دندان:یک قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب جوش ریخته، به مدت ۵ دقیقه دم کنید. سپس آن را برای شستن دهان، دندان و گلو قرقره کنید.
منبع:کتاب ادویه جات و سلامتی انسان(محمود کریمی)